fbpx
BoeingCoronavirusNieuwsVliegtuigen

‘Boeing komt voor tweede keer met vrijwillige vertrekregeling’

Boeing biedt haar werknemers voor de tweede keer dit jaar een vrijwillig ontslagpakket met salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Vanwege de coronacrisis moeten er mensen worden ontslagen om kosten te besparen.

Regeling

De vrijwillige vertrekregeling zal worden aangeboden aan medewerkers van de commerciële vliegtuigen-tak, de onderhoudsafdeling en het geldt ook voor kantoorfuncties. Dat schrijft CEO David Calhoun in een interne notitie die is ingezien door persbureau Reuters.

Markt

“Helaas zijn ontslagen een moeilijke maar noodzakelijke stap om in overeenstemming te zijn met onze nieuwe realiteit en om liquiditeit te behouden en ons te positioneren voor de uiteindelijk terugkeer naar groei”, aldus Calhoun. Hij verwacht dat de markt de komende drie jaar aanzienlijk kleiner zal worden.

Doel

Het bedrijf heeft geen doel gesteld voor het aantal ontslagen en moedigt alle in aanmerking komende medewerkers aan om zich aan te melden. De stap om het aantal ontslagen uit te breiden staat boven de oorspronkelijke doelstelling van tien procent verkleining van het personeelsbestand. Vanaf 24 augustus worden er meer details bekendgemaakt aan het personeel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button