fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceNieuws

EU akkoord met staatssteun SAS

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring uitgesproken over de staatssteun voor SAS van de Deense en Zweedse regering. Het plan heeft een waarde van omgerekend 1 miljard euro.

Steun

Denemarken draagt 583 miljoen euro bij en Zweden 486 miljoen. Hiervan betreft 194 miljoen euro aandelenparticipatie door inschrijving op nieuwe aandelen, verdeeld tussen Denemarken en Zweden. Daar komt nog 292 miljoen aandelenparticipatie bij door de inschrijving op en onderschrijving van nieuwe aandelen in een claimemissie, eveneens verdeeld tussen de twee landen. Ook worden er staatsobligaties uitgegeven ter waarde van 583 miljoen euro, waarvan 243 miljoen euro is toegewezen aan Zweden en 340 miljoen euro aan Denemarken.

Sleutelrol

De vliegmaatschappij kan met het geld herkapitaliseren. Margrethe Verstager, uitvoerend vicepresident bij de Europese Commissie en verantwoordelijk voor het mededingingsbeleid, zegt dat SAS een sleutelrol speelt in de connectiviteit en economie van de Scandinavische landen.

Herkapitalisatie

“Zoals veel andere bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector, is SAS zwaar getroffen door de huidige crisis. Met deze maatregel zullen Denemarken en Zweden tot 1 miljard euro bijdragen aan de herkapitalisatie van SAS en de luchtvaartmaatschappij helpen de huidige crisis te doorstaan. Tegelijkertijd zullen de lidstaten voldoende worden beloond voor het risico dat de belastingbetalers nemen, en aan de steun zijn voorwaarden verbonden om concurrentievervalsing te beperken. Ik verwelkom de deelname van particuliere investeerders aan het plan, aangezien het de behoefte aan staatssteun beperkt en tegelijkertijd bijdraagt aan het herstel van bedrijven die door de uitbraak van het coronavirus zijn getroffen”, aldus Verstager.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button