fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Gatwick wordt nieuwe vliegbasis Wizz Air

Londen Gatwick wordt een nieuwe vliegbasis voor Wizz Air. Naast Luton en Doncaster Sheffield is het de derde basis voor de maatschappij in het Verenigd Koninkrijk.

Gatwick

Er zal een A321 gestationeerd worden op de luchthaven, welke vanaf 22 oktober naar vier vakantiebestemmingen zal vliegen: Athene, Napels, Lanzarote en Malta. De maatschappij vloog in 2016 voor het eerst vanaf Gatwick en vervoerde sindsdien bijna één miljoen passagiers. De aangekondigde uitbreiding levert volgens de maatschappij 40 directe en meer dan 125 indirecte banen op.

Yorkshire

Vorige week werd ook bekend dat Wizz Air een nieuwe basis opricht in Yorkshire. Doncaster Sheffield wordt de nieuwe thuishaven van één A321. In oktober zullen vanuit die luchthaven zeven nieuwe routes aan het netwerk worden toegevoegd.

Ontwikkelingsplannen

De nieuwe routes vanuit Gatwick en Doncaster Sheffield maken deel uit van de ontwikkelingsplannen van Wizz Air. Vanaf elf Britse luchthavens wordt op 119 routes gevlogen. Het nieuws in verband met de twee nieuwe bases in het Verenigd Koninkrijk volgt op de recente aankondigingen van WIZZ-bases in Bacău, Dortmund, Lviv, Larnaca, Milaan-Malpensa, Tirana en Sint-Petersburg.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button