fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Israëlische luchtmacht landt voor oefening in Duitsland

Maandag landden voor de allereerste keer vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht voor een oefening op de Duitse vliegbasis Nörvenich. Daniel Ravenswaay maakte de volgende foto’s voor Up in the Sky.

F-16C van 101 squadron, Israëlische luchtmacht © Daniel Ravenswaay

Oefening

Nog nooit eerder bezocht de Israëlische luchtmacht Duitsland in het kader van een oefening. Gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht bezoeken slechts zelden andere landen. Deelname aan Europese oefeningen door Israël zijn helemaal uniek, dus de komst van de toestellen trok veel belangstellenden.

Een van de twee Israëlische Boeing 707 tankers © Daniel Ravenswaay
Gulfstream 550 radarvliegtuig van de Israëlische luchtmacht © Daniel Ravenswaay

Boeing

Drie F-16C’s van het 101e squadron ‘First Fighter’ en drie F-16D’s van het 105e squadron ‘Scorpions’ landden maandagmiddag rond drie uur op het Duitse beton. Twee Boeing 707 tankers, een Gulfstream 550, een Gulfstream V en een C-130H Hercules begeleidden de F-16’s.

C-130H Hercules van de Israëlische luchtmacht © Daniel Ravenswaay
Israëlische luchtmacht Boeing 707 tanker © Daniel Ravenswaay

Herdenking

Dinsdag zal een herdenkingsvlucht plaatsvinden. Een formatie van een Israëlische Gulfstream met twee F-16’s en twee Duitse Typhoons zal langs het concentratiekamp Dachau vliegen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Vervolgens zet de formatie koers naar de luchthaven “Fürstenfeldbruck” nabij München. Dit om de 11 Israëlische Olympische delegatieleden te gedenken, die werden vermoord bij de terroristische aanslag tijdens de Olympische Spelen van 1972. Commandant van de Israelische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin zal de flyby leiden in de Gulfstream.

Gulfstream V van de Israëlische luchtmacht © Daniel Ravenswaay

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button