fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

PIA mag naar VK vliegen, maar niet met eigen vliegtuig

Pakistan International Airlines (PIA) heeft toestemming gekregen om naar het Verenigd Koninkrijk te vliegen met een toestel dat wordt gehuurd van Hi Fly.

Brevettenschandaal

De toestemming voor PIA om naar het Verenigd Koninkrijk te vliegen werd onlangs opgeschort vanwege het brevettenschandaal. Ook EASA en de Verenigde Staten trokken deze toestemming in. Zo’n 262 van de 860 Pakistaanse piloten bleek niet gekwalificeerd te zijn. Zo zouden er piloten zijn die niet zelf hun examens hebben gedaan, onvoldoende praktijk training hebben gehad of een politieke aanstelling hebben gekregen als piloot. Later werden er 63 piloten ontslagen.

Route

De Britse Civil Aviation Authority heeft nu toestemming gegeven om de route van Islamabad naar Birmingham en Manchester te hervatten met vliegtuigen die worden gehuurd van Hi Fly. Het verbod van EASA op PIA-vluchten naar de Europese gemeenschappelijke luchtvaartruimte met eigen vliegtuigen wordt door deze wijziging niet aangetast.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button