fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Thaise rechtbank verlengt hoorzitting faillissement Thai Airways

De Thaise faillissementsrechtbank heeft twee extra dagen gepland voor de hoorzitting om het verzoek van Thai Airways om te mogen herstructureren. De Central Bankruptcy Court zei in een verklaring dat zestien schuldeisers zich verzetten tegen de herstructureringsvoorstellen van de maatschappij, waarvan drie institutionele schuldeisers en de rest betreft individuele schuldeisers.

Hoorzittingen

20 en 25 augustus zijn gepland voor extra hoorzittingen voor degenen die tegen het plan zijn. Thai Airways diende in mei een faillissements- en herstructureringsaanvraag in waardoor het uitstel van betaling van schuldeisers kreeg.

Vertrouwen

De waarnemend president van Thai Airways heeft vertrouwen in de uitkomst van de hoorzittingen, welke volgens hem ‘veelbelovend’ zijn en ‘vlot’ verliepen. Volgens hem krijgt de maatschappij ook steun van grote schuldeisers, waaronder het ministerie van Financiën, die samen goed zijn voor meer dan vijftig procent van haar schuld.

Plan

De Thaise regering heeft een belang van 47,86 procent in de maatschappij. Nadat de plannen zijn goedgekeurd door de rechtbank zou het één à twee maanden duren om het uiteindelijke plan te ontwikkelen voordat het aan de crediteuren wordt gepresenteerd.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button