fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Thaise rechtbank verlengt hoorzitting faillissement Thai Airways

De Thaise faillissementsrechtbank heeft twee extra dagen gepland voor de hoorzitting om het verzoek van Thai Airways om te mogen herstructureren. De Central Bankruptcy Court zei in een verklaring dat zestien schuldeisers zich verzetten tegen de herstructureringsvoorstellen van de maatschappij, waarvan drie institutionele schuldeisers en de rest betreft individuele schuldeisers.

Hoorzittingen

20 en 25 augustus zijn gepland voor extra hoorzittingen voor degenen die tegen het plan zijn. Thai Airways diende in mei een faillissements- en herstructureringsaanvraag in waardoor het uitstel van betaling van schuldeisers kreeg.

Vertrouwen

De waarnemend president van Thai Airways heeft vertrouwen in de uitkomst van de hoorzittingen, welke volgens hem ‘veelbelovend’ zijn en ‘vlot’ verliepen. Volgens hem krijgt de maatschappij ook steun van grote schuldeisers, waaronder het ministerie van Financiën, die samen goed zijn voor meer dan vijftig procent van haar schuld.

Plan

De Thaise regering heeft een belang van 47,86 procent in de maatschappij. Nadat de plannen zijn goedgekeurd door de rechtbank zou het één à twee maanden duren om het uiteindelijke plan te ontwikkelen voordat het aan de crediteuren wordt gepresenteerd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button