fbpx
737 MAXAirlinesBestellingenNieuwsProfessional

Boeing ontvangt eerste 737 Max order in acht maanden

De Poolse maatschappij Enter Air heeft een order voor twee 737 Max toestellen geplaatst met een optie voor nog twee extra toestellen. Hiermee ontvangt Boeing voor de 737 Max haar eerste order sinds december 2019.

737-8

Enter Air is als Boeing only operator sinds 2010 begonnen met de 737. Momenteel bestaat haar vloot uit tweeëntwintig 737 Next-Generation’s en twee 737 Max toestellen. Met de order voor de 737-8 wil Enter Air uiteindelijk haar vloot naar tien Max’en brengen.

Director

“Ondanks de huidige crisis, is het belangrijk om aan de toekomst te denken. Daartoe hebben we afgesproken om nog eens twee 737-8 toestellen te bestellen. Na de strenge controles die de 737 Max ondergaat, ben ik ervan overtuigd dat dit de komende jaren het beste vliegtuig ter wereld zal zijn”, aldus Grzegorz Polaniecki, general director and board member, Enter Air.

Annuleringen

Voor Boeing is deze order de eerste order sinds december 2019. De laatste maanden hebben vele maatschappijen haar 737 Max orders (deels) geannuleerd. Onder meer Norwegian schrapte vorige maand een order van 92 737 Max’en.

Terugkeer

Sinds maart 2019 staan de toestellen aan de grond en heeft Boeing te maken met grote verliezen op de 737 Max. Eerder gaf Boeing’s CEO Dave Calhoun aan dat hij verwacht in het vierde kwartaal verder te kunnen gaan met de leveringen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button