fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

‘El Al blijft tot eind september aan de grond’

El Al blijft in ieder geval nog tot 30 september aan de grond als gevolg van de corona pandemie. Ook het onbetaald verlof van 6080 medewerkers wordt verlengd tot die datum. Wel wordt er nog een klein aantal cargovluchten uitgevoerd.

Verlenging

Dat meldt de Israëlische nieuwswebsite Globes. De verlenging van het aan de grond houden van vluchten is volgens de maatschappij te wijten aan de aanhoudende beperkingen met betrekking tot de verplichtingen voor zelfisolatie voor reizigers die Israël binnenkomen (behalve uit een klein aantal landen) en het verbod voor sommige buitenlandse reizigers om Israël binnen te gaan.

Herstart

“Er is nog een belangrijke weg te gaan tot de herstart van lijnvluchten. Om ervoor te zorgen dat mensen weer gaan vliegen moeten landen hun zelfquarantaine-maatregelen opheffen, kortere controleprocedures instellen en weer vertrouwen krijgen van het publiek”, aldus Gonen Usishkin, CEO van El Al.

Gered

Door de sterke inkomstendaling moest ook een deel van de vloot worden verkocht. In juni bereikte El Al een overeenkomst met de Israëlische overheid. De maatschappij krijgt leningen van in totaal 250 miljoen waarbij de staat garant staat en er moet 150 miljoen euro worden opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button