fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsProfessional

Lufthansa en pilotenvakbond bereiken akkoord over coronamaatregelen

Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit hebben een akkoord bereikt over kostenbesparende maatregelen in het kader van de pandemie.

Baangarantie

In ruil voor baangaranties tot ten minste 31 maart 2021, heeft pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) ingestemd met het verlagen van de aanvullende betalingen, uitkeringen en pensioenvoordelen tot eind 2020.

Overeenkomst

Lufthansa zegt dat ontslagen na maart alleen zouden kunnen worden voorkomen als het een langetermijnovereenkomst voor piloten zou bereiken, inclusief een overeenkomstige vermindering van werkuren en salarissen. Lufthansa heeft ongeveer vijfduizend piloten in dienst.

Loonsverhoging

De loonsverhogingen waarover eerder dit jaar werd onderhandeld, worden uitgesteld tot januari 2021. De vakbond is van mening dat deze overeenkomst op de korte termijn ruimte geeft om aan een overeenkomst voor de lange termijn te werken.

Partnerschap

“We verwerpen duidelijk de dreiging van Lufthansa om om operationele redenen ontslagen te plegen. Naar onze mening moet een sociaal partnerschap laten zien hoe veerkrachtig het is, vooral in slechte tijden”, aldus Markus Wahl, president van Vereinigung Cockpit.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button