fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsProfessional

Maatschappijen VS en China mogen aantal vluchten verdubbelen

Amerikaanse en Chinese luchtvaartmaatschappijen mogen haar retourvluchten verdubbelen, zo maakt het Amerikaans ministerie van Transport bekend na een eerdere aankondiging van de Chinese autoriteiten.

Versoepeling

Medio juni versoepelde China na druk van de VS haar verbod op vluchten vanaf Amerika. Het vliegverkeer tussen de twee landen kon hiermee mondjesmaat worden hervat. Met de aankondiging van het Amerikaanse ministerie van Transport kunnen de vier Chinese maatschappijen haar vluchten naar de VS verhogen. Dit komt als een reactie op de versoepeling van de Chinese autoriteiten die het aantal Amerikaanse vluchten ophoogde.

United

Sinds juli vliegt United Airlines weer van San Francisco naar Shanghai via Seoul na het verbod op vluchten tussen de twee landen. Hiermee is het naast Delta Air Lines momenteel de enige maatschappij die China aan vliegt. Met de nieuwe aangekondigde versoepeling gaat United haar frequentie vanaf 4 september naar Shanghai ophogen tot vier retourvluchten per week met de B777-300ER.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button