fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsVliegtuigen

AirBaltic stelt levering A220-300 uit

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic stelt de levering van hun A220-300 bestelling uit tot eind 2024. AirBaltic verwacht tegen eind 2024 de volledige bestelling van 50 Airbus A220-300 toestellen te voltooien.

Uitstel

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic is met vliegtuigfabrikant Airbus tot overeenkomst gekomen om de levering van hun A220-300 bestelling uit te stellen naar eind 2024. Volgens Martin Gauss, CEO van airBaltic, moest er door de coronacrisis snel geschakeld worden.

A220-only

Eerder kondigde airBaltic al aan om over te schakelen naar een enkeltype vloot met de Airbus A220-300. Dit stelt airBaltic in staat de algehele operationele complexiteit te verlagen alsook te profiteren van de extra efficiƫntie die dit type vliegtuig te bieden heeft.

Bestelling

AirBaltic heeft in totaal een order geplaatst van 50 Airbus A220-300 toestellen. Hiervan zijn er tot nu toe al 22 geleverd. Tegen eind 2020 verwacht airBaltic nog drie toestellen te ontvangen. Na de levering van deze bestelling eind 2024 heeft de luchtvaartmaatschappij de optie om nog eens dertig vliegtuigen van hetzelfde type aan te schaffen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button