fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsVliegtuigen

AirBaltic stelt levering A220-300 uit

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic stelt de levering van hun A220-300 bestelling uit tot eind 2024. AirBaltic verwacht tegen eind 2024 de volledige bestelling van 50 Airbus A220-300 toestellen te voltooien.

Uitstel

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic is met vliegtuigfabrikant Airbus tot overeenkomst gekomen om de levering van hun A220-300 bestelling uit te stellen naar eind 2024. Volgens Martin Gauss, CEO van airBaltic, moest er door de coronacrisis snel geschakeld worden.

A220-only

Eerder kondigde airBaltic al aan om over te schakelen naar een enkeltype vloot met de Airbus A220-300. Dit stelt airBaltic in staat de algehele operationele complexiteit te verlagen alsook te profiteren van de extra efficiëntie die dit type vliegtuig te bieden heeft.

Bestelling

AirBaltic heeft in totaal een order geplaatst van 50 Airbus A220-300 toestellen. Hiervan zijn er tot nu toe al 22 geleverd. Tegen eind 2020 verwacht airBaltic nog drie toestellen te ontvangen. Na de levering van deze bestelling eind 2024 heeft de luchtvaartmaatschappij de optie om nog eens dertig vliegtuigen van hetzelfde type aan te schaffen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button