fbpx
737 MAXBoeingIncidentenNieuwsPiloten en CrewVeiligheid

Canada voert eigen testvluchten 737 MAX uit

Volgende week voert Canada een serie eigen testvluchten met de Boeing 737 MAX uit.

Testvluchten

Transport Canada, de Canadese luchtvaartautoriteit, is van plan om volgende week eigen testvluchten met het toestel uit te voeren. Transport Canada is daarmee de eerste niet-Amerikaanse luchtvaartautoriteit die hercertificeringstesten zelf uitvoert.

Onafhankelijk

De testen zijn onderdeel van de independent review van de autoriteit om te onderzoeken of de veranderingen die Boeing heeft voorgesteld voldoende zijn. “Deze testen zullen cruciale onderdelen van de FAA-certificatie controleren,” zegt een woordvoerder van Transport Canada tegen Reuters.

JOEB

De autoriteit geeft aan zich voor te bereiden op deelname aan het door de VS geleide Joint Operational Evaluation Board (JOEB). Dit team moet onderzoeken in hoeverre piloten op zijn minst getraind moeten worden voor het vliegen met de 737 MAX. Ook Europese en Braziliaanse partners werken mee aan JOEB.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button