fbpx
AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsVeiligheid

India doet onderzoek naar eigen luchtvaartmaatschappijen

De luchtvaartautoriteit van India, het DGCA, is begonnen met een onderzoek naar alle Indiase luchtvaartmaatschappijen.

Veiligheid

De audit wordt door het DGCA gestart om te zorgen dat alle veiligheidsvoorschriften bij de maatschappijen worden gevolgd. Veel van de maatschappijen zijn begonnen met bezuinigen en ontslagen. Air India en SpiceJet zullen als eerste worden onderzocht, gezien de volgorde waarin het onderzoek wordt gedaan gebaseerd is op het financiële vermogen van de maatschappijen.

Incidenten

Het onderzoek volgt niet alleen op de financiële moeilijkheden: recentelijk heeft zich een aantal incidenten voorgedaan bij Indiase maatschappijen. Onlangs verongelukte een Boeing 737 van Air India Express tijdens het landen op Calicut Airport. Het toestel zou met een hoge snelheid en pas na duizend meter geland zijn, waardoor er te weinig ruimte op de landingsbaan overbleef. Ook bij SpiceJet zijn een paar incidenten voorgekomen. Nu de maatschappij uitbreidt naar long-haul vluchten worden de veiligheidsprotocollen onder de loep genomen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button