fbpx
Historische LuchtvaartNaast het nieuwsOpmerkelijkTransaviaTUITwente AirportVideo

Toen Transavia nog naar Twente vloog | Video

Enschede Airport Twente is al meer dan 12 jaar gesloten voor commerciële vluchten. Momenteel mogen alleen sportvliegers, enkele zakenjets en vliegtuigen die worden opgeslagen of gerecycled naar de luchthaven vliegen.

Militair

Enschede Airport werd in 1931 geopend en werd in 1932 verbonden met Amsterdam door de KLM. In de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven in gebruik genomen door de Duitse luchtmacht. In 1945 trok de Nederlandse luchtmacht op de luchthaven in. Vanaf Enschede werd gevlogen met onder andere de Gloster Meteor, de Lockheed T-33, de Fokker S. 14, de Hawker Hunter, de North American F-86K Sabre, de Lockheed F-104 Starfighter, de Northrop NF-5 en de F-16.

Commercieel

De laatste jaren voor de commerciële sluiting, op 1 januari 2008, waren Transavia en TUI de voornaamste gebruikers van de Twentse luchthaven. De beide maatschappijen vlogen voornamelijk met Boeing 737’s naar verschillende vakantiebestemmingen in Zuid-Europa.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button