fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Directe trein Londen rijdt eind oktober

Reizigers kunnen vanaf 26 oktober 2020 rechtstreeks van Amsterdam en Rotterdam naar Londen reizen met de trein. Tickets voor de rechtstreekse verbinding zijn vanaf 1 september te koop via NS International.

Reistijd

De reistijd bedraagt vier uur en negen minuten vanaf Amsterdam en drie uur en 29 minuten vanaf Rotterdam. Boeken kan vanaf zes maanden voor aanvang van de reis. De ticketprijs start bij 46 euro voor een enkele reis.

Handtekening

In juli hebben Nederland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk hun handtekening onder de verdragen gezet, welke regelen dat de paspoort- en securitycheck in Amsterdam en Rotterdam wordt gedaan. Hiermee wil de overheid de trein een aantrekkelijker alternatief maken voor het vliegtuig.

Corona

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de eerste rechtstreekse Eurostar tussen Amsterdam en Londen eind april voor het eerst zou vertrekken, maar door de coronacrisis liepen de passagiersaantallen sterk terug en werd de verbinding tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk gestaakt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button