fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Finnair sluit sale & leaseback akkoord voor A350

Finnair heeft een sale & leaseback overeenkomst gesloten voor één A350 met Nomura Babcock & Brown Co. (NBB) en BBAM Aircraft Management LP als arrangeur en dienstverlener.

Verkoop

Finnair verkoopt het in februari 2020 geleverde A350-toestel in deze overeenkomst aan NBB en de maatschappij leaset het direct terug. De initiële operationale leaseperiode is 12 jaar en bevat verlengingsopties. Finnair heeft in totaal 19 nieuwe A350-900 XWB-vliegtuigen bij Airbus besteld, waarvan er nu 15 zijn afgeleverd.

Effect

De overeenkomst heeft geen grote invloed op het bedrijfsresultaat van Finnair voor het derde kwartaal van 2020, zegt de maatschappij in een verklaring. “Het onmiddellijke positieve casheffect voor Finnair bedraagt echter meer dan 100 miljoen euro”, aldus de airline.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button