fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNieuwsVeiligheid

Lufthansa scherpt regels mondkapjes aan

De Lufthansa Group scherpt de regels omtrent het gebruik van mondkapjes aan. Vanaf 1 september zijn er alleen nog uitzonderingen mogelijk voor reizigers die naast een medische verklaring dat zij niet in staat zijn een mondkapje te dragen een negatieve coronatest kunnen laten zien. Ook moeten zij een formulier invullen.

Test

De coronatest mag maximaal 48 uur voor vertrek worden afgenomen. Reizigers worden vanaf vandaag extra goed geïnformeerd over de coronamaatregelen middels de website, social media kanalen, e-mail en sms.

Verplicht

Begin mei stelde Lufthansa mondkapjes verplicht aan boord – net als veel andere maatschappijen. Uitzonderingen waren alleen mogelijk met een medisch certificaat. Nu moeten reizigers dus ook een formulier invullen naast het medische certificaat waarin zij aangeven vanwege medische redenen het mondkapje niet te kunnen gebruiken en zij moeten de negatieve test laten zien, welke volgens de PCR-methode is afgenomen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button