fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuws

Qantas wil grondafhandeling uitbesteden; honderden banen mogelijk verloren

Om kosten te besparen wil Qantas haar grondafhandelingsactiviteiten uitbesteden op tien Australische luchthavens. De maatschappij onderzoekt of dit goedkoper is dan het aanhouden van het eigen personeel.

Ontslagen

Mocht de beslissing worden genomen om het werk uit te besteden, dan kan dit gevolgen hebben voor maximaal 2000 medewerkers, inclusief enkele managementrollen. De maatschappij heeft dinsdag de vakbonden ingelicht.

Bus

Ook wil Qantas de busdiensten voor klanten en medewerkers rond Sydney Airport uitbesteden. Als dit voorstel doorgaat, dan kan dat gevolgen hebben voor vijftig medewerkers.

Jetstar

Jetstar Airways heeft al besloten de grondafhandeling uit te besteden op de zes Australische luchthavens waar het werk momenteel nog door eigen personeel wordt gedaan. Dit heeft gevolgen voor 370 medewerkers, wel nog onder voorbehoud van vakbondsoverleg.

6000

Deze ontslagen komen bovenop de eerdere aankondiging van zesduizend banen die verloren gaan als gevolg van de herstructurering van het bedrijf. Hiermee hoopt Qantas financieel gezond uit de coronacrisis te komen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button