fbpx
IncidentenMilitairNieuws

Defensie besluit om gecrashte NH90 te bergen

Defensie heeft besloten om de gecrashte NH90-helikopter te bergen. Eerst werd er onderzocht of het boven water halen van het toestel wel mogelijk zou zijn.

Berging

De verwachting is dat de berging volgende week begint. Het gaat om het bergen van 2 delen: het staartstuk en de romp van het toestel. Een publiek-privaat samenwerkingsverband – de Maritime Capacity Alliance – en Defensie voeren de klus gezamenlijk uit.

Antonov

Het benodigde materieel is dinsdagavond met een Antonov-transportvliegtuig op CuraƧao aangekomen. Ook een bergingsschip volgt naar de bergingslocatie. Zodra de helikopter van de zeebodem is gehaald, worden beide delen overgedragen aan de Inspectie Veiligheid Defensie, welke onderzoek doet naar het incident.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button