fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Polderbaan en Kaagbaan week dicht voor onderhoud

Schiphol voert de komende periode onderhoudswerkzaamheden uit aan de Polderbaan en de Kaagbaan. Beide banen zijn daardoor één week gesloten. Volgens de luchthaven zijn er geen gevolgen voor het vliegtuiggeluid in de omgeving.

Polderbaan

De Polderbaan is tussen maandagochtend 31 augustus en zaterdagmiddag 5 september gesloten. Tijdens dit onderhoud wordt er meer vliegverkeer op de Zwanenburgbaan verwacht, ook in de nacht. Voor het nachtelijke verkeer is een ontheffing aangevraagd. Ook kan de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet, aldus de luchthaven.

Kaagbaan

Aan de Kaagbaan wordt tussen maandagochtend 21 september en zaterdagavond 26 september onderhoud uitgevoerd. Tijdens dit onderhoud wordt er meer landend vliegverkeer op de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan verwacht. Voor het startend verkeer wordt er meer gebruik gemaakt van de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan.

Onderhoud

Aan de twee start- en landingsbanen wordt regulier jaarlijks onderhoud uitgevoerd waarbij de bovenste laag van het asfalt wordt vervangen en markering worden hersteld waar nodig, de hemelwaterafvoer wordt schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden gemaaid.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. Er wordt in verschillende ploegen gewerkt – 24 uur per dag – om te zorgen dat de banen niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button