fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsProfessional

Schuldeisers Virgin Atlantic steunen reddingsplan

De schuldeisers van Virgin Atlantic zijn akkoord gegaan met het voorgestelde reddingsplan. 99 procent van de aandeelhouders stemde in met het plan.

Herstructurering

In juli stelde de maatschappij een herstructureringsplan op voor de komende vijf jaar. Zo moet de balans weer worden opgebouwd om vanaf 2022 weer winstgevend te worden. Het gaat hierbij om de Engelse tak van het bedrijf. Deze maand werd er in de Verenigde Staten een ‘hoofdstuk 15 faillissement’ aangevraagd door Virgin Atlantic om zich te beschermen tegen Amerikaanse schuldeisers.

Plan

Het Engelse plan moet de komende 18 maanden een herfinancieringspakket opleveren ter waarde van 1,2 miljard pond, naast de reeds genomen kostenbesparende maatregelen die 280 miljoen pond moeten besparen en de 880 miljoen pond die wordt bespaard door vliegtuigleveringen uit te stellen in de komende vijf jaar.

Aandeelhouders

Aandeelhouders bieden 600 miljoen aan ondersteuning gedurende de looptijd van het plan, waarvan Virgin Group 200 miljoen betaalt en andere aandeelhouders 400 miljoen. Nieuw is partner Davidson Kempner Capital Management LP, een investeringsbedrijf dat 170 miljoen pond aan financiering verstrekt. Schuldeisers hebben de lasten voor Virgin Atlantic versoepeld, waardoor 450 miljoen pond op een later moment kan worden terugbetaald.

Rechtbank

Voordat het reddingsplan kan worden geïmplementeerd, moet het plan een door de rechtbank goedgekeurd proces doorlopen van deel 26A van de Companies Act 2006. De volgende stap in dit proces is op 2 september. Dan vindt er een hoorzitting plaats bij het Britse hooggerechtshof om de herstructurering te bekrachtigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button