fbpx
AirlinesBoeingIncidentenNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Acht Boeing 787’s aan de grond wegens zorgen over rompstructuur

Boeing heeft eerder deze week een aantal maatschappijen geïnstrueerd om acht recentelijk afgeleverde 787 Dreamliners aan de grond te houden.

Productiefout

De reden dat de maatschappijen de 787’s aan de grond moeten houden heeft te maken met een probleem in de productie van de toestellen. Een gedeelte van de structuur van het vliegtuig zou hierdoor te zwak zijn en de maximale druk niet aankunnen. De 787’s zijn allemaal in de afgelopen jaren geproduceerd. De maatschappijen die de toestellen aan de grond moeten houden zijn United, Singapore en Air Canada, zo meldt The Air Current.

Boeing

“We hebben vastgesteld dat acht van de afgeleverde vliegtuigen door de problemen geraakt worden. Die zullen geïnspecteerd en gerepareerd moeten worden voordat ze verder kunnen vliegen,” zegt Boeing in een statement tegen The Air Current. Het is het eerste probleem met de onderliggende structuur van de 787 sinds het toestel werd geïntroduceerd. In 2013 werden alle 787’s drie maanden aan de grond gezet vanwege oververhitte lithium-ion accu’s.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button