fbpx
AirlinesBoeingIncidentenNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Acht Boeing 787’s aan de grond wegens zorgen over rompstructuur

Boeing heeft eerder deze week een aantal maatschappijen geïnstrueerd om acht recentelijk afgeleverde 787 Dreamliners aan de grond te houden.

Productiefout

De reden dat de maatschappijen de 787’s aan de grond moeten houden heeft te maken met een probleem in de productie van de toestellen. Een gedeelte van de structuur van het vliegtuig zou hierdoor te zwak zijn en de maximale druk niet aankunnen. De 787’s zijn allemaal in de afgelopen jaren geproduceerd. De maatschappijen die de toestellen aan de grond moeten houden zijn United, Singapore en Air Canada, zo meldt The Air Current.

Boeing

“We hebben vastgesteld dat acht van de afgeleverde vliegtuigen door de problemen geraakt worden. Die zullen geïnspecteerd en gerepareerd moeten worden voordat ze verder kunnen vliegen,” zegt Boeing in een statement tegen The Air Current. Het is het eerste probleem met de onderliggende structuur van de 787 sinds het toestel werd geïntroduceerd. In 2013 werden alle 787’s drie maanden aan de grond gezet vanwege oververhitte lithium-ion accu’s.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button