fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

‘United gebruikt algoritme om automatisch vluchten te annuleren’

United is begonnen met het automatisch laten annuleren van vluchten door een algoritme, zo zou blijken uit een interne memo die in handen is gekomen van de Amerikaanse nieuwssite Skift.

Algoritme

Wanneer zeven dagen voor vertrek van een vlucht de ingestelde minimale bezetting niet is gehaald zal de vlucht automatisch geannuleerd worden. De minimale bezetting zou zijn ingesteld op 30 procent.

Reizigers

Volgens Skift zou United ervoor zorgen dat 77 procent van de getroffen reizigers binnen vier uur na de geplande aankomsttijd alsnog op de bestemming arriveert. In praktijk zullen naar verwachting maar weinig reizigers te maken krijgen met een automatisch geannuleerde vlucht.

Besparing

United is al langer bezig met het invoeren van kostenbesparende maatregelen om de coronacrisis door te komen. Zo heeft de maatschappij de service aan boord versoberd en is personeel op non-actief gesteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button