fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

‘United gebruikt algoritme om automatisch vluchten te annuleren’

United is begonnen met het automatisch laten annuleren van vluchten door een algoritme, zo zou blijken uit een interne memo die in handen is gekomen van de Amerikaanse nieuwssite Skift.

Algoritme

Wanneer zeven dagen voor vertrek van een vlucht de ingestelde minimale bezetting niet is gehaald zal de vlucht automatisch geannuleerd worden. De minimale bezetting zou zijn ingesteld op 30 procent.

Reizigers

Volgens Skift zou United ervoor zorgen dat 77 procent van de getroffen reizigers binnen vier uur na de geplande aankomsttijd alsnog op de bestemming arriveert. In praktijk zullen naar verwachting maar weinig reizigers te maken krijgen met een automatisch geannuleerde vlucht.

Besparing

United is al langer bezig met het invoeren van kostenbesparende maatregelen om de coronacrisis door te komen. Zo heeft de maatschappij de service aan boord versoberd en is personeel op non-actief gesteld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button