fbpx
737 MAXBoeingNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Canada rondt testvluchten 737 MAX af

De Canadese luchtvaartautoriteit heeft haar testvluchten met de Boeing 737 MAX afgerond. Canada is het eerste land, naast de Verengde Staten, dat de vernieuwde 737 MAX heeft getest.

Resultaten

Afgelopen week werd de 737 MAX door de Canadese luchtvaartautoriteit in de verenigde Staten onderzocht. Na het grondonderzoek werden ook de eerste testvluchten uitgevoerd. De uitkomst van het Canadese onderzoek is nog onbekend. Uiteindelijk zullen de Canadese bevindingen, net als die van andere landen, worden gebruikt door het Joint Operational Evaluation Board om vast te stellen wat er nog aan de 737 MAX moet worden aangepast.

EASA

Ook de Europese luchtvaartautoriteit, de EASA, zal binnenkort testvluchten uitvoeren met de Boeing 737 MAX. Vanaf 7 september zullen onderzoekers van de EASA verschillende vluchten uitvoeren met de 737 MAX vanuit het Canadese Vancouver.

FAA

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit, de FAA, voerde in juli al testvluchten uit met de 737 MAX. Naar aanleiding van de testvluchten gaf de FAA verschillende adviezen om de 737 MAX gecertificeerd te krijgen. Het zou onder andere gaan om een software-update en nieuwe procedurevoorschriften voor de piloten.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button