fbpx
Editors choiceIncidentenMilitairNieuws

Russische straaljagers provoceren Amerikaanse B-52 | Video

Twee Russische Sukhoi SU-27 straaljagers hebben op vrijdag 28 augustus provocerend rond een Amerikaanse B-52 gevlogen, zo heeft de Amerikaanse luchtmacht bekend gemaakt.

Incident

Het incident vond plaats boven de Zwarte Zee, die in het noordoosten aan Rusland grenst. De voornaamste ophef zou niet zijn ontstaan over het feit dat de B-52 werd onderschept, maar over de manier waarop. De straaljagers zouden met naverbranders aan op minder dan 30 meter afstand voor de B-52 langs zijn gevlogen. De Amerikaanse luchtmacht benadrukt dat de Russische vliegtuigen onveilig en onprofessioneel vlogen.

Internationaal

Het incident vond plaats in internationaal luchtruim, waar het iedereen vrij staat om te vliegen. De Amerikaanse luchtmacht laat echter weten dat zij niet te spreken is over de wijze waarop de Russische straaljagers vlogen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button