fbpx
CoronavirusEditors choiceNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol Airport

Schiphol tijdelijk de drukste luchthaven van Europa

Op 21 augustus was Schiphol de drukste luchthaven van Europa, zo meldt Eurocontrol. In totaal werden er 835 bewegingen waargenomen op de luchthaven.

Vluchten

Met 835 starts of landingen was Schiphol de drukste luchthaven van Europa. Hierbij worden ook bewegingen van vrachtvliegtuigen en niet-commerciƫle zakelijke vluchten meegerekend.

KLM

De relatief grote hoeveelheid vluchten vanaf Schiphol is grotendeels te danken aan de KLM, die op 21 augustus verantwoordelijk was voor 444 vliegbewegingen. Alleen Turkish Airlines, Air France en Lufthansa registreerden meer vliegbewegingen, maar die werden verdeeld over meerdere hubs.

Drukte

Alhoewel Schiphol na een dag alweer van de troon werd gestoten als drukste luchthaven van Europa, zijn er luchthavens die langer een opmerkelijke titel hadden. Zo was de luchthaven van Anchorage, in de Amerikaanse staat Alaska, voor enige tijd de drukste luchthaven ter wereld.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button