fbpx
IncidentenMilitairNieuwsVeiligheidVliegvelden

Twee passagiers op vlucht Laudamotion gearresteerd na landing op Londen Stansted

Na een melding over een mogelijk dreigende situatie aan boord is op zondagavond 30 augustus rond 19:00 uur lokale tijd een vlucht van Laudamotion (FR7364) met de nodige voorzorgsmaatregelen geland en zijn twee passagiers gearresteerd

Verdachte voorwerpen

Tijdens de vlucht van Wenen naar Londen Stansted werden verdachte voorwerpen gevonden op het toilet. Na deze ontdekking zijn de Britse autoriteiten ingelicht en is de vlucht voortgezet naar Stansted. Daar is het toestel van de dochteronderneming van Ryanair veilig geland en geïnstrueerd om naar een afgelegen gebied op het vliegveld te taxiën.

Quick Reaction Alert

Twee Eurofighter Typhoons van de Britse luchtmacht zijn gescrambled (opgeroepen) om assistentie te verlenen tijdens een zogenaamde QRA (Quick Reaction Alert). Hierbij staan 24 uur per dag gevechtsvliegtuigen paraat om verdachte vliegtuigen te onderscheppen. De straaljagers cirkelden boven de luchthaven van Stansted vlak voor het toestel van Laudamotion landde.

Arrestaties

Eenmaal op de grond zijn gewapende agenten aan boord gegaan en zijn twee passagiers gearresteerd. Naar verluid gaat het om 34 jarige man uit Koeweit en een 48-jarige man uit Italië. De rest van de passagiers hebben het toestel veilig verlaten. Het onderzoek naar het incident loopt nog.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button