fbpx
CoronavirusMaatschappijenNieuwsTUI

Alle passagiers TUI-vlucht in quarantaine na besmettingen

Alle passagiers van een TUI-vlucht van het Griekse eiland Zakynthos naar het Engelse Cardiff zijn opgeroepen om in quarantaine te gaan. De oproep kwam nadat 16 van de 193 passagiers besmet bleken te zijn met het coronavirus.

Spreiding

In eerste instantie zouden zeven passagiers uit drie verschillende groepen besmet zijn met het coronavirus. Inmiddels is de vlucht, met vluchtnummer TOM6215, gelinkt aan 16 corona-gevallen.

Veiligheid

De kans op verspreiding van het coronavirus aan boord van vliegtuigen wordt nog steeds als minimaal gezien. Dit is voornamelijk dankzij de HEPA filters die de lucht in de cabine elke twee tot drie minuten filteren. Vrijwel alle gezondheidsinstanties geven aan dat er vooralsnog geen gegevens zijn die duiden op spreiding aan boord.

Kritiek

Er is veel kritiek op TUI gekomen. Passagiers beweren dat medereizigers geen mondkapjes droegen en hier niet op werden aangesproken door het personeel. Ook zouden mensen tijdens de vlucht door de cabine zijn gaan lopen om met medereizigers te praten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button