fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuws

United, Delta en American stoppen voorgoed met binnenlandse change fees

De Amerikaanse maatschappijen United, Delta en American hebben aangegeven ‘voorgoed’ te stoppen met het rekenen van change fees ofwel wijzigingskosten op binnenlandse vliegtickets.

United

United Airlines was zondag de eerste maatschappij die aankondigde te stoppen met het rekenen van de wijzigingskosten. Naar eigen zeggen zijn de kosten “permanent” geschrapt voor alle Economy- en Premium-vliegtickets op binnenlandse vluchten. In verband met de coronacrisis gold al dat de wijzigingskosten tot het einde van dit jaar voor geen enkel ticket gerekend worden.

Delta

Op de aankondiging van United volgden Delta en American maandag al snel. Delta verwijst terug naar haar Investor Day in december 2019, waar de maatschappij al zei de intentie te hebben om klanten meer flexibiliteit te bieden middels het veranderen van het systeem van wijzigingskosten. Het schrappen van de change fees op binnenlandse vluchten gaat bij Delta onmiddellijk in. “We willen dat onze klanten gerust kunnen boeken en reizen,” zei Delta-CEO Ed Bastian.

American

American gaat nog iets verder. De change fees worden namelijk voorgoed geschrapt op binnenlandse én korte internationale vluchten zoals naar Canada en Mexico. De wijzigingskosten worden nog wel gerekend op Basic Economy-vluchten, maar daar tegenover staat dat ze worden geschrapt voor alle andere tickets: Main Cabin, Premium Economy, Business en First Class. Het beleid gaat in op 1 oktober.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button