fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

Welcome back op Schiphol | Advertorial

Langzaam maar zeker neemt het vliegverkeer van en naar Schiphol weer wat toe. Wat fijn dat je weer met het vliegtuig op reis kunt naar je vrienden en familie, voor een zakenreis of voor een relaxte vakantie.

Of je reis nu begint of eindigt bij ons, of dat de luchthaven een tussenstop voor je is: voordat je naar Schiphol komt willen we je graag op de hoogte stellen van wat je kunt verwachten. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Voordat je thuis vertrekt

Voordat je naar Schiphol komt, is het handig dat je alvast weet waar je hoe laat wordt verwacht en wat je mag meebrengen of juist thuislaat. Dat begint met je eigen gezondheid: als je koorts hebt, of milde klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of een lichte hoest, blijf je thuis. We vinden jouw gezondheid en die van je medereizigers het allerbelangrijkst. Daarom is iedere reiziger verplicht om een gezondheidsverklaring thuis in te vullen en mee te brengen. Print twee formulieren uit: een voor je heenvlucht en een voor je terugvlucht.

Tip!
Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je online inchecken, dat scheelt een contactmoment. Dan hoef je in de vertrekhal op Schiphol alleen nog maar je bagage af te geven.

Op de luchthaven

Op Schiphol vragen we je 1,5 meter afstand van elkaar te houden en schrijven we voor om een mondkapje te dragen bij check-in, tijdens security- en grensprocessen en bij het boarden. Overal op de luchthaven helpen we je hierbij. Je ziet markeringen op de vloeren, bij de stoelen en wachtrijen, je hoort omroepberichten hierover en ziet het op alle digitale schermen. Ook staan onze collega’s voor je klaar om je op 1,5 meter afstand te helpen en zijn er duidelijke looproutes aangegeven. Dankjewel dat je elkaar de ruimte geeft.

Tip!
Je kan je mondkapje in je handbagage doen, dan heb je die snel bij de hand. Het is bovendien slim om extra mondkapje mee te nemen, zodat je altijd een schone bij je hebt.

Schone handen zijn helpende handen

We zorgen er overal op de luchthaven voor dat je zo min mogelijk contact hoeft te maken. Alle faciliteiten, toiletten, winkels, eet- en drinkgelegenheden, meubilair en schermen worden regelmatig gedesinfecteerd. Mocht je onverhoopt toch iets aanraken, dan zijn er gratis handsanitisers binnen handbereik. Voel je vrij om hier je handen schoon te maken. Dan kun je met een fris gevoel het vliegtuig in.

Tip!
Neem je eigen desinfecterende handgel mee in je handbagage. Let er wel op dat de handgel in een verpakking van maximaal 100 ml zit.

Voor meer informatie check de website: www.schiphol.nl

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Schiphol content

Dit is content van onze partner Amsterdam Airport Schiphol

Gerelateerde artikelen

Back to top button