fbpx
NieuwsVliegvelden

EasyJet en Lufthansa zullen samen Berlijn Brandenburg openen

Volgens de huidige planning moet de nieuwe luchthaven van Berlijn, Berlijn Brandenburg Airport, op 31 oktober haar deuren openen.

Landing

Om de luchthaven te openen zullen een toestel van EasyJet en een toestel van Lufthansa een parallellanding uitvoeren. EasyJet en Lufthansa zullen de voornaamste gebruikers worden van de nieuwe luchthaven, die tegen het huidige Schönefeld aanligt.

Air Berlin

Toen Brandenburg airport geopend had moeten worden, in 2011, leek het nog vast te staan dat de luchthaven de thuisbasis zou worden van het inmiddels failliete Air Berlin. De Berlijnse maatschappij was de enige die grootschalig langeafstandvluchten wilde uitvoeren vanuit Berlijn.

Opening

De opening van de nieuwe luchthaven is in totaal met bijna negen jaar vertraagd. De luchthaven werd geplaagd door verschillende problemen waardoor er geen toestemming kwam om de luchthaven te openen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button