fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijkVideo

Heliumballonnen brengen Amerikaanse stuntman de lucht in | Video

De Amerikaans stuntman David Blaine is woensdagmiddag omstreeks 17:00 uur (Nederlands tijd) met behulp van tweeënvijftig heliumballonnen opgestegen in Arizona.

Stunt

De tweeënvijftig heliumballonnen hebben David Blaine naar een hoogte van ruim 7,5 kilometer (24.900 voet) gebracht waarna hij met een parachute terug naar het aardoppervlak is gevlogen. De ballonnen waren door middel van een harnas aan de Amerikaanse stuntman gekoppeld. Hij steeg vanuit Page Municipal Airport in Arizona op en liet zich door de wind richting het zuiden brengen. Hier is hij met een parachute in de woestijn veilig geland.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button