fbpx
AchtergrondMaastricht AirportMaatschappijenNaast het nieuwsNL Nieuws

Wat is er gebeurd met Maastricht Airlines? | Video

In 2012 werd een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij opgericht: Maastricht Airlines. De maatschappij, die in 2013 haar eerste vluchten zou uitvoeren, heeft echter nooit passagiers vervoerd. Wat is er gebeurd met Maastricht Airlines?

Routes

De Limburgse maatschappij werd opgericht om Maastricht te verbinden met Amsterdam, Berlijn en München. Vluchten naar Amsterdam zouden 79 euro kosten voor een enkele reis. Vluchten naar Berlijn en München zouden voor 149 euro per enkele reis worden aangeboden. Later zouden ook Kopenhagen, Parijs en Londen aan het netwerk toegevoegd moeten worden. De vluchten zouden primair op zakelijke reizigers worden gericht.

Vloot

Maastricht Airlines zou haar vluchten uitvoeren met een vloot van twee Fokker 50’s. De maatschappij wilde de toestellen overnemen van de Italiaanse vrachtmaatschappij MiniLiner, dat de vliegtuigen enkele jaren daarvoor van KLM Cityhopper had gekocht.

Start

De eerste vlucht van Maastricht Airlines stond gepland op 25 maart 2013. Dit moest echter verplaatst worden omdat de maatschappij nog niet beschikte over een vliegvergunning. De nieuwe startdatum, 1 mei 2013, werd vanwege een vertraagde levering van de vliegtuigen ook niet gehaald.

Faillissement

Nadat de levering van de vliegtuigen nog een keer werd vertraagd vroeg Maastricht Airlines, op 29 mei 2013, faillissement aan. Op 3 juni 2013 verklaarde de rechtbank van Maastricht het bedrijf failliet.

Redding

Het personeel van Maastricht Airlines probeerde door middel van crowdfunding nog geld op te halen voor een doorstart van de maatschappij. Deze reddingspoging was echter onsuccesvol. Een koper is nooit gevonden voor het Limburgse bedrijf.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button