fbpx
DefensieEindhoven AirportMilitairNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenPiloten en CrewVliegvelden

Eindhoven opnieuw dicht door ziekte bij luchtverkeersleiding

Eindhoven Airport is donderdag opnieuw tijdelijk gesloten vanwege ziekte bij de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol. Vrijdag blijft Woensdrecht volledig gesloten.

Gesloten

Vanwege een ziekmelding bij de militaire verkeersleiding op Schiphol is het vliegveld van Eindhoven vandaag van 18:15 uur tot 20:30 uur gesloten. De sluiting heeft gevolgen voor 3 aankomende vluchten uit Krakau, Malaga en Athene. Vliegbasis Woensdrecht zal vrijdag de hele dag gesloten zijn ‘om de continuïteit van de luchtverkeersleiding op Eindhoven te waarborgen’. De Luchtmacht kondigde de maatregelen donderdagmiddag op onder meer Twitter aan.

Opnieuw

Begin augustus kampte de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol ook al met capaciteitsproblemen. Op 7 augustus waren er de hele ochtend geen vluchten van en naar Eindhoven mogelijk, waardoor ten minste 15 vertrekkende vliegtuigen vertraging opliepen. Honderden passagiers zijn daardoor op het vliegveld gestrand en landende toestellen werden omgeleid naar onder meer Weeze en Maastricht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button