fbpx
DefensieEindhoven AirportMilitairNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenPiloten en CrewVliegvelden

Eindhoven opnieuw dicht door ziekte bij luchtverkeersleiding

Eindhoven Airport is donderdag opnieuw tijdelijk gesloten vanwege ziekte bij de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol. Vrijdag blijft Woensdrecht volledig gesloten.

Gesloten

Vanwege een ziekmelding bij de militaire verkeersleiding op Schiphol is het vliegveld van Eindhoven vandaag van 18:15 uur tot 20:30 uur gesloten. De sluiting heeft gevolgen voor 3 aankomende vluchten uit Krakau, Malaga en Athene. Vliegbasis Woensdrecht zal vrijdag de hele dag gesloten zijn ‘om de continuïteit van de luchtverkeersleiding op Eindhoven te waarborgen’. De Luchtmacht kondigde de maatregelen donderdagmiddag op onder meer Twitter aan.

Opnieuw

Begin augustus kampte de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol ook al met capaciteitsproblemen. Op 7 augustus waren er de hele ochtend geen vluchten van en naar Eindhoven mogelijk, waardoor ten minste 15 vertrekkende vliegtuigen vertraging opliepen. Honderden passagiers zijn daardoor op het vliegveld gestrand en landende toestellen werden omgeleid naar onder meer Weeze en Maastricht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button