fbpx
AirlinesCargoEditors choiceNieuwsRoutes en Bestemmingen

El Al zet vrachtverbinding op tussen Israël en Dubai

El Al is van plan om een verbinding voor vrachtvluchten op te zetten tussen Israël en Dubai. Dat kondigde de maatschappij donderdag aan.

Wekelijks

De eerste vrachtvlucht tussen de twee bestemmingen zal met een Boeing 747 worden uitgevoerd en staat gepland voor 16 september. De 747 zal eerst naar België vliegen, waarna de Jumbo doorvliegt naar Dubai. Uiteindelijk wil El Al wekelijks een cargo-vlucht van en naar Dubai opereren. De route moet een ‘import en export’-link vormen met Dubai en andere landen in het oosten.

Vrede

De aankondiging volgt een serie historische veranderingen in de relatie tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten. Waar de VAE Israël sinds 1972 boycotte hebben de landen onlangs, onder leiding van de Verenigde Staten, een vredesakkoord gesloten. Eerder deze week vond de eerste directe vlucht tussen de landen plaats, waarbij tevens voor het eerst door het luchtruim van Saoedi-Arabië werd gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button