fbpx
Air FranceAir France-KLMAirlinesEditors choiceFinancieelKLMMaatschappijenNieuwsNL Nieuws

Ryanair zet met rechtszaken harder in op acties tegen staatssteun

Ryanair heeft rechtszaken aangespannen tegen de toestemming van de Europese Commissie voor staatssteun aan onder meer KLM.

Rechtszaken

De low-cost maatschappij heeft zes rechtszaken aangespannen tegen de toestemming voor staatssteun aan Air France, KLM, SAS, Finnair, TAP en Lufthansa. De rechtszaken zijn niet aangespannen tegen de maatschappijen zelf, maar tegen de Europese Commissie. Deze gaf toestemming voor de gegeven staatssteun. Voorlopig hoeft Ryanair echter nog niet op een beslissing te rekenen: de eerste bezwaarprocedure bij het Europese Hof van Justitie duurt regelmatig langer dan een jaar.

Staatssteun

Volgens Ryanair straft de staatssteun onrechtmatig de maatschappijen die de steun niet krijgen. De maatschappij zegt haar prijzen nog verder te moeten verlagen om mee te kunnen blijven doen. Ondanks het feit dat Ryanair publiekelijk niet veel over de rechtszaken zegt, vergeleek topman Michael O’Leary de staatssteun aan Lufthansa eerder dit jaar met een “junkie die verslaafd is aan crack”.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button