fbpx
BoeingEmbraerFinancieelNieuwsVliegtuigen

Terugtrekken Boeing uit deal zorgt voor 900 ontslagen bij Embraer

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft aangekondigd 900 medewerkers te moeten ontslaan om de huidige crisis door te komen.

Ontslagen

In totaal moet wereldwijd 4,5 procent van het aantal werknemers afscheid nemen van het bedrijf. Dat komt neer op ongeveer 900 medewerkers. De maatregel is genomen vanwege de coronacrisis: Embraer leverde 75 procent minder vliegtuigen af het afgelopen halfjaar.

Boeing

Embraer stelt nadrukkelijk dat het terugtrekken van Boeing uit de joint venture de financiële situatie heeft verergerd. Een gedeelte van het personeel hield zich vooral bezig met het partnership tussen de twee vliegtuigbouwers.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button