fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

Virgin Australia officieel overgenomen

De schuldeisers van Virgin Australia hebben officieel groen licht gegeven voor de overname door vermogensbeheerder Bain Capital.

Overname

Op 26 juni werd al een akkoord tussen de partijen bereikt over de overname. Toen de maatschappij in april omviel bleven er 10.000 schuldeisers over, waaronder veel werknemers. Het laatste woord aangaande de overname was dan ook aan de groep schuldeisers. Deze laatste groep gaf vandaag het groene licht en binnen drie weken zal de eigendom van Virgin Australia volledig over zijn gegaan naar Bain Capital.

Vrijwillig faillissement

In april ging het bedrijf in een voluntary administration. Er werden twee personen aangesteld om de maatschappij door deze periode heen te leiden. In mei waren er redelijk wat geĆÆnteresseerde partijen voor Virgin Australia. Acht partijen sloten een non-disclosure akkoord en met twaalf partijen liepen er nog onderhandelingen. Uiteindelijk werden Bain Capital en Cyrus Capital Partners aangewezen als voorkeurbieders.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button