fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsRoutes en Bestemmingen

Luchtvaart laat zeer beperkt herstel zien in augustus

In augustus werden er 45.2 procent minder commerciële vluchten uitgevoerd dan in augustus 2019, zo blijkt uit gegevens van Flightradar24.

Verbetering

Met 45.2 procent minder vluchten dan in 2019 presteerde augustus beter dan juli, toen werden ongeveer 50 procent minder vluchten uitgevoerd dan in dezelfde maand in 2019. Wel is duidelijk zichtbaar dat de snelheid van het herstel afneemt.

Vermindering

De totale hoeveelheid commerciële vluchten nam in augustus met slechts 10.1 procent toe ten opzichte van de voorgaande maand. In juli en augustus was er een toename zichtbaar van meer dan 30 procent ten opzichte van de voorgaande maand.

Restricties

Een belangrijke oorzaak voor de beperkte stijging zijn de weer toenemende reisrestricties. Veel landen voeren, vanwege een toenemende hoeveelheid coronagevallen, weer een strenger inreisbeleid in.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button