fbpx
AirlinesBoeingNieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

Surinam 777 voor het eerst naar Schiphol via bijzondere route

De nieuwste aanwinst van Surinam Airways, de Boeing 777-200ER, heeft deze week voor het eerst tussen Paramaribo en Amsterdam gevlogen.

Route

De route die het toestel naar Schiphol volgde was opmerkelijk. Het vliegtuig volgde de Amerikaanse kust en stak bij Groenland pas de oceaan over. Dit werd gedaan omdat de Surinaamse luchtvaartmaatschappij niet beschikt over een zogenaamde ETOPS certificering.

ETOPS

ETOPS, Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards, is een certificering die zowel een vliegtuigtype als een maatschappij nodig hebben om bijvoorbeeld lange stukken over zee te vliegen. Zonder ETOPS moet het vliegtuig altijd in de buurt van uitwijkluchthavens blijven.

Toestemming

Lange tijd heeft Surinam Airways geen ETOPS nodig gehad, aangezien de maatschappij uitsluitend met viermotorige toestellen de oceaan overstak. De SLM hoopt binnenkort toestemming te krijgen om met haar nieuwe toestel recht over de oceaan van luchthaven Zanderij naar Schiphol te vliegen.

Ā© Flightradar24

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button