fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuws

Virgin Atlantic schrapt meer dan duizend banen

Virgin Atlantic heeft aangekondigd 1.150 banen te schrappen. De Britse maatschappij voert een reorganisatie door om de coronacrisis te kunnen overleven.

Banen

Het is niet de eerste ontslagronde die bij Virgin Atantic plaatsvindt, eerder werden al 3.500 werknemers ontslagen bij de maatschappij. De ontslagen zullen verdeeld worden over alle lagen van het bedrijf, zodat er niet een groep werknemers is die er extra onder te lijden heeft.

Steun

Eerder deze week stemde het Britse gerechtshof in met een reddingsplan van bijna 1,4 miljard euro. Het huidige reddingsplan moet in combinatie met de reorganisatie ervoor zorgen dat Virgin Atlantic de komende anderhalf jaar nog overeind blijft.

Routes

Virgin Atlantic heeft veel last van de reisrestricties die van kracht zijn tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Grofweg 70 procent van de vluchten die Virgin Atlantic uitvoert zijn trans-Atlantisch.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button