fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Kenya Airways krimpt vloot in

Kenya Airways krimpt haar vloot in. De Keniaanse maatschappij stuurt enkele vliegtuigen vervroegd terug naar de leasemaatschappij.

Toestellen

Om welke types het precies gaat is nog onbekend. Kenya Airways vliegt met Boeing 777-300ER’s, Boeing 787-8’s, Boeing 737-800’s, Boeing 737-700’s en Embraer 190AR’s. Kenya Airways Cargo vliegt ook nog met twee Boeing 737-300SF’s.

Vracht

Kenya Airways is bezig met het converteren van verschillende Boeing 787’s van passagiersvliegtuigen naar vrachtvliegtuigen. Op deze manier hoopt de maatschappij nog mee te kunnen profiteren van de grote vraag naar luchtvracht capaciteit.

Passagiers

Momenteel wordt slechts 37 procent van de capaciteit van de Keniaanse nationale maatschappij gebruikt. Kenya Airways heeft al jaren financiële problemen, onder andere vanwege concurrerende maatschappijen in het Midden-Oosten.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button