fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

ANVR sleept Royal Air Maroc voor de rechter

De reisbrancheorganisatie ANVR stapt naar de rechter om luchtvaartmaatschappijen terugbetalingen af te dwingen. Volgens de ANVR is de maat vol en is Royal Air Maroc als eerste aan de beurt, zo meldt de brancheorganisatie dinsdag.

Voucher

Luchtvaartmaatschappijen mogen klanten vouchers aanbieden bij een geannuleerde vlucht, maar moeten ook de keuze tot terugbetaling geven. Eerder liet de Europese Commissie zich al uit tegenover luchtvaartmaatschappijen. Inmiddels bieden veel airlines deze mogelijkheid aan, maar nog lang niet alle luchtvaartmaatschappijen. Dit geldt niet alleen voor loss vliegtickets, maar ook voor ANVR-reisbedrijven waarbij het ticket onderdeel is van een pakketreis. Beide hebben recht op een terugbetaling bij niet-uitgevoerde vluchten.

Royal Air Maroc

“Royal Air Maroc heeft van ons nog enkele dagen respijt gekregen om de dagvaarding te voorkomen, maar dat leverde niet het noodzakelijke resultaat en dus gaat de dagvaarding uit”, aldus Walter Schut, adjunct-directeur van de ANVR. Ook voor andere maatschappijen is het geduld op, dit geldt voor onder andere Aeroflot, El Al en Air Transat.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button