fbpx
DefensieHelikoptersMilitairNieuws

Gecrashte NH90-helikopter geborgen in Curaçao

De NH90-helikopter die 19 juli in het Caribisch gebied was neergestort is woensdagmiddag geborgen in Curaçao. Het wrak wordt nu per schip naar Nederland vervoerd om de toedracht van de crash verder te onderzoeken.

Berging

De helikopter is afgelopen dagen door een civiel-militair team in twee delen boven water gehaald. Het staartstuk lag op ongeveer 450 meter diepte in de zee nabij Aruba. Met het bergingsschip Volantis is dit als eerst geborgen. De romp lag circa honderd kilometer in de wateren van Venezuela op bijna anderhalve kilometer diepte en is daarna geborgen. De gehele operatie is uitgevoerd in het bijzijn van een inspecteur van de Inspectie Veiligheid Defensie (IVD)

Crash

Medio juni stortte de NH90-helikopter neer waarbij twee militairen om het leven kwamen. Het toestel crashte op ruim twaalf kilometer afstand van de kust van Aruba. In eerste instantie bleef de romp nog drijven waarna het richting Venezuela is gedreven.

Het wrak komt eind deze maand aan in Nederland waarna de IVD verder onderzoek gaat doen naar de toedracht van de crash.

Bergingsschip Volantis © Defensie

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button