fbpx
DefensieMilitairNaast het nieuws

Nederlandse luchtmacht weer verantwoordelijk voor beveiliging luchtruim

Vanaf aankomende donderdag tien september tot en met veertien januari 2021 is de Nederlandse luchtmacht weer verantwoordelijk voor de beveiliging van het luchtruim boven de Benelux.

Beveiliging

De beveiliging van het luchtruim is een gezamenlijke taak van Nederland en België. De komende periode ligt deze taak weer bij de Nederlandse luchtmacht. Vanaf donderdag tien september tot en met veertien januari staan er permanent twee F-16 jachtvliegtuigen paraat. De taken worden over vliegbasis Volkel en Leeuwarden verdeeld.

QRA

De zogenoemde ‘Quick Reaction Alert’ (QRA) komt in actie wanneer een vliegtuig het luchtruim van de Benelux binnenvliegt zonder zich te identificeren. Het luchtruim wordt 24/7 vanaf station Nieuw Milligen (NL) en in Glons (BE) in de gaten gehouden waarna de QRA kan worden gealarmeerd om het vliegtuig te onderscheppen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button