fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenNaast het nieuwsToekomst NL luchtvaartVliegtuigen

TU Delft start met geluidsmetingen elektrische Cessna Skymaster

De TU Delft is afgelopen week op vliegveld Teuge begonnen met de eerste serie geluidsmetingen aan de Cessna Skymaster van Dutch Eletric Aviation Centre Teuge (DEAC).

Elektrisch

Sinds oktober 2019 maakt DEAC gebruik van de Cessna 337F Skymaster. Het toestel voert diverse testen uit met als doel de Skymaster te elektrificeren. Het elektrificeren van de Cessna wordt uitgevoerd door studenten van de Technische Universiteit Delft en het Deltion College Zwolle.

Meting

De eerste geluidsmetingen zijn de zogenaamde nulmetingen. Er wordt vervolgens gemeten met de driebladige propeller, waarna in de laatste fase de Skymaster wordt voorzien van een elektromotor en andere geluidsbeperkende maatregelen.

Alle metingen vinden plaats onder vergelijkbare omstandigheden met behulp van een high-tech akoestische camera met maar liefst 112 microfoons. Hierbij wordt het geluidsprofiel van de DEAC Skymaster in kaart gebracht.

© Bert Zegger

DEAC

In februari 2019 is DEAC opgericht om als landelijk kenniscentrum voor de kleine luchtvaart (General Aviation) te fungeren. Gestationeerd op Teuge Airport voert DEAC diverse testen uit om kennis en ervaring op te doen met hybride en elektrisch vliegen. Bij DEAC wordt samengewerkt met de TU Delft, de Hogeschool van Amsterdam en het Deltion College Zwolle. Binnenkort haakt de Universiteit van Twente ook aan.

V.l.n.r.: Timo Meinders (UT), Jeroen Joon (wethouder Apeldoorn), Johan Kruithof (DEAC)
© Goof Bakker

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button