fbpx
Naast het nieuwsVliegtuigen

Zuinig vliegen in de kogelvormige Celera 500L | Video

De kogelvormige Celera 500L is vorige maand onthuld door het Amerikaanse Otto Aviation. Het vliegtuig kan zes passagiers vervoeren met een significant lager brandstofverbuik.

Vliegtuig

Otto Aviation begon in 2018 met de eerste tests van de Celera 500L. Het toestel zou maar liefst acht keer zuiniger zijn dan de huidige straalvliegtuigen door het opmerkelijke kogelvormige ontwerp. De Celera 500L biedt plaats voor zes passagiers met een bereik van meer dan 8.000 kilometer.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button