fbpx
MilitairNieuws

Boeing weer een stap verder met de ‘Loyal Wingman’ | Video

Boeing is een stap dichterbij de eerste vlucht van de onbemande Loyal Wingman na de eerste test met motoren. De vlucht zou eind dit jaar nog moeten plaatsvinden.

Onthulling

Het onbemande toestel werd vorig jaar maart onthuld voor de Australische luchtmacht. Het toestel maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en moet zich kunnen vergelijken met een straaljager. Eerder dit jaar werd het eerste prototype de fabriek uitgerold, waarvan er uiteindelijk drie moeten komen.

Motoren

Als onderdeel van de grondtesten is een turbofan motor geplaatst wat Boeing dichterbij het afronden van de testen brengt. “We hebben een zeer lichte, standaard straalmotor kunnen selecteren voor het onbemande systeem dankzij de geavanceerde fabricagetechnologieën die op het vliegtuig zijn toegepast,” aldus Shane Arnott, directeur van het Boeing Airpower Teaming System.

Het toestel moet eind dit jaar nog vliegen zegt Shane Arnott.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button