fbpx
737 MAXBoeingEditors choiceNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Harde kritiek op Boeing en FAA in eindrapport 737 MAX

In een eindrapport dat bijna 250 pagina’s telt uit de Commissie van Transport en Infrastructuur van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stevige kritiek op Boeing en de Federal Aviation Administration (FAA).

Onderzoek

Het onderzoek van de Commissie werd ingesteld naar aanleiding van de twee crashes van de Boeing 737 MAX en heeft 18 maanden geduurd. Vandaag is het eindrapport gepubliceerd waarin het Huis hard uithaalt naar Boeing en de FAA: “Boeing faalde in het design en de ontwikkeling van de MAX, en de FAA heeft gefaald in het toezicht op Boeing en de certificatie van het toestel.”

Veel fouten

Het rapport stelt dat de crashes “niet het gevolg waren van een enkele storing, een technisch mankement of verkeerd aangepakte gebeurtenis”. “Ze waren de gruwelijke optelling van een serie gebrekkige technische aannames door Boeing’s monteurs, een gebrek aan transparantie aan de kant van het management van Boeing en een grof gebrek aan fatsoenlijk overzicht bij de FAA.”

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button