fbpx
AirlinesNieuwsVliegvelden

Emirates krijgt toestemming om naar Israël te vliegen

Emirates heeft de definitieve goedkeuring gekregen om vluchten tussen Dubai en Tel Aviv te lanceren. Als alles volgens plan verloopt, beginnen de services in januari.

Volgens de Israëlische omroep Kann News zullen vluchten naar de luchthaven Ben Gurion gaan. Emirates weigerde commentaar te geven op de kwestie en zei dat het gerucht nog niet kan worden bevestigd.

Historische ontwikkeling

Na de historische vlucht tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten zijn twee luchtvaartmaatschappijen al op de nieuwe markt gesprongen – met name de Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij El Al en Israir – van het verzamelen van slots en zich gretig voorbereiden om de route te lanceren.

Eerder deze week meldde de Khaleej Times dat Emirates Flight Catering een partnerschap is aangegaan om een ​​speciale koosjer voedselproductiefaciliteit op te zetten in Dubai. Interessant is dat de koosjere voedselproductie in januari 2021 begint, terwijl er geruchten gaan dat vluchten naar Israël zullen beginnen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button